Terdapat ralat dalam alat ini

Ahad, 14 April 2013



terima kasih wahai Tuhanku,
yang sentiasa melimpahkan Rahmat-Mu,
membenarkan aku menghadap-Mu Tuhan,
Yang Maha Pemurah Yang Maha Penyayang :')

ALHAMDULILLAH^^

Iman baru je balik dari Wilayah Labuan :')

buat pe ?
xde wat pe, tengok keindahan lautan Allah jew dalam Feri tuw :)

ALHAMDULILLAH ,
Iman banyak sangat ambik gmbar lautan ,
tapi..
Iman letak kat FB,

ha~ lupe,
bercakap tentang FB,

Add laa Halawatul Iman Annur Jannah

comels tuw :P
^gurau jew^


nmpak tak gambar kat atas ?

ya ! mmg cantik, indah !
sebab, semua yang Allah cipta memang indah :)


__________

Iman nak kongsi cerita kat korang semua^
tp,,
bukan laa pengalaman ,
just nak kita same2 beringat jer..

hmm,,
topic ape?

haa~
kalau adik2 usrah kat surau sek kami memang suka ne :)

C O U P L E !

Apa tu couple??

-berpasangan-

lelaki dan prempuan,

Allahu Allah,
sweetnyee,
bagai dunia kita yang punya !

puih ! :)
hehew, gurau je puih tu :)

cam ne,
tau tak ape hukum bercouple?

haram kan?
kenape ?
couple tu orang yahudi yang buat ! ha !

kan ade dalil yang mengatakan, lebih kurang maksud,
bagi yang meniru gaya orang yahudi, maka tergolonglah* salah betulkan ekk*

Allah berfirman
jangan kamu hampiri zina

Allah kata hampiri x boleh apatah lagi melakukan !
berdosa besar !

zina ?
zina bukan saja persetubuhan haram,
tapi,,
zina mata iaitu pandangan
zina lidah iaitu berkata,
zina hati iaitu berkeinginan syahwat,
dan  faraj??
hanya menuruti atau tidak menuruti..

renung lagi,
org yg bercouple x mungkin menundukkan pandangan terhadap kekasihnya,
dan mereka pasti akan berdua2an dengan kekasihnya,
wanita akn mndayukan suara,
mereka akn bersentuhan,
dan mereka akan membayang(zina)

*sudah terang lagi bersuluh*

HARAM TETAP HARAM

couple ne adalah cara barat kafir yg tidak beriman kepada Allah !

ya,, cinta itu fitrah bg manusia,
dn perlu dilandasi dgn ilmu,
CINTA YANG HAKIKI IALAH CINTA ALLAH DAN JUGA RASUL-NYA

utk mengelak cinta?
-isi lah hati dgn perkara ilmiah, ilmu agama, banyakkan selawat, ingat Allah, dn jgn byk sndiri..

itulah manusia,
begitu ramai yg selesa dgn izin Allah,
tapi yg patut kita cari sebenarnya adalah redha Allah,
kita pula bgtu mudah menyembah asbab sesuatu,
tetapi terlalu sedikit untuk kita menyembah pada musabit(pencipta sebab) sesuatu itu..

ingatlah, perasaan itu boleh menipu diri..

please,, untuk ingatan kita bersama, jangan dekati apa yang dilarang oleh Allah..

ayuh ! tanamkan dalam hati untuk mengimpikan syurga-Nya dengan syarat jangan bagaikan menyemai benih keneraka-Nya :)

Nau'dzubillah !


-Dengan itu-

jangan lah ingkar dengan SANG PENCIPTA


WASSALAM


create : Ukhti Iman C***L





Tiada ulasan:

Catat Ulasan